Met een gezonde leefstijl kun je tot 23 jaar ouder worden

Met een gezonde leefstijl kun je tot 23 jaar ouder worden

Een gezonde leefstijl kan leiden tot en levensverlengingĀ van wel 23 jaar!

Een omvangrijke Britse studie waarbij 1,2 miljoen Britten 50 jaar lang gevolgd werden, wijst uit dat een verantwoorde gezonde voeding, regelmatig natuurlijk bewegen, niet te veel alcohol drinken en niet roken, leidt tot een langer leven.

Door deze keuzes kunnen ruim 80% van de meest voorkomende chronische aandoeningen als hart- en vaatziekte, diabetes en een beroerte voorkomen worden. Het zijn aandoeningen die ieder op zich verantwoordelijk zijn voor een kortere levensduur. Een combinatie van deze aandoeningen kan er zelfs voor zorgen dat het leven nog korter zal zijn. Uit de studie is gebleken dat mannen van 60 jaar die twee van de genoemde aandoeningen hebben of gehad hebben, gemiddeld 12 jaar korter leven. Met drie aandoeningen was dit zelfs 14 jaar korter.

Bij vrouwen wijst deze studie uit dat twee aandoeningen verantwoordelijk waren voor 13 jaar, en drie aandoeningen zelfs voor 16 jaar korter leven. Mannen van in de veertig met drie van de genoemde aandoeningen leven gemiddeld 23 jaar korter en vrouwen in deze leeftijdscategorie 20 jaar.

De onderzoekers concluderen uit de studie dus dat ongezonde, onbewuste keuzes op het gebied van voeding en weinig bewegen, schadelijker is dan roken. Terwijl van roken bekend is dat dit het leven met gemiddeld 10 jaar verkort.

Lees hier zelf het onderzoek (engelstalig)

jama

Facebook

Blauwe bessen! Blauwe bessen hebben een indrukwekkende voedingswaarde: ze zijn rijk aan vezels, vitamine C, vitami...

Blauwe bessen! Blauwe bessen hebben een indrukwekkende voedingswaarde: ze zijn rijk aan vezels, vitamine C, vitamine K, mangaan en antioxidanten. De antioxidanten in blauwe bessen verminderen het risico op chronische aandoeningen zoals hartziekte, diabetes of Alzheimer. Blauwe bessen verminderen DNA-schade. DNA-schade is een deel van de reden waarom we ouder worden en het speelt ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van ziektes zoals kanker. Uit talrijke onderzoeken blijkt dat regelmatig blauwe bessen eten de bloeddruk verlaagt. En niet vergeten: het eten van blauwe bessen kan het geheugen verbeteren! Ze helpen bij het verbeteren van de hersenfunctie en bij het tegengaan van leeftijdsgebonden achteruitgang....

Grapefruit Grapefruit is een van de gezondste citrusvruchten met een zoete en ietwat zure smaak. Grapefruit is rij...

Grapefruit Grapefruit is een van de gezondste citrusvruchten met een zoete en ietwat zure smaak. Grapefruit is rijk aan voedingsstoffen, antioxidanten en vezels en is daardoor een van de gezondste citrusvruchten. Waarom dan? Grapefruit is goed voor de weerstand vanwege een hoog gehalte aan vitamine C en antioxidanten. Deze vrucht kan ook het afvallen ondersteunen: grapefruit bevat veel vezels, weinig calorieƫn en veel water. Deze combinatie zorgt onder andere voor een betere verzadiging. Ook kan grapefruit insulineresistentie helpen verminderen, wat je risico op type 2 diabetes kan verlagen. Grapefruit bevat voedingsstoffen en antioxidanten die het hart helpen beschermen door de bloeddruk en cholesterolwaarden te reguleren. De citroenzuur in grapefruit kan de ontwikkeling van calciumoxalaatstenen in de nieren verminderen: de meest voorkomende vorm van nierstenen. Let op: Grapefruitsap en verse grapefruit kunnen een wisselwerking geven met uw geneesmiddelen. Bij de meeste medicijnen kunt u echter zonder problemen een grapefruit eten of grapefruitsap drinken. Bij sommige medicijnen kan dat niet of niet te veel. Neem bij twijfel contact op met uw (huis)arts....

X
- Enter Your Location -
- or -