Met een gezonde leefstijl kun je tot 23 jaar ouder worden

Met een gezonde leefstijl kun je tot 23 jaar ouder worden

Een gezonde leefstijl kan leiden tot en levensverlenging van wel 23 jaar!

Een omvangrijke Britse studie waarbij 1,2 miljoen Britten 50 jaar lang gevolgd werden, wijst uit dat een verantwoorde gezonde voeding, regelmatig natuurlijk bewegen, niet te veel alcohol drinken en niet roken, leidt tot een langer leven.

Door deze keuzes kunnen ruim 80% van de meest voorkomende chronische aandoeningen als hart- en vaatziekte, diabetes en een beroerte voorkomen worden. Het zijn aandoeningen die ieder op zich verantwoordelijk zijn voor een kortere levensduur. Een combinatie van deze aandoeningen kan er zelfs voor zorgen dat het leven nog korter zal zijn. Uit de studie is gebleken dat mannen van 60 jaar die twee van de genoemde aandoeningen hebben of gehad hebben, gemiddeld 12 jaar korter leven. Met drie aandoeningen was dit zelfs 14 jaar korter.

Bij vrouwen wijst deze studie uit dat twee aandoeningen verantwoordelijk waren voor 13 jaar, en drie aandoeningen zelfs voor 16 jaar korter leven. Mannen van in de veertig met drie van de genoemde aandoeningen leven gemiddeld 23 jaar korter en vrouwen in deze leeftijdscategorie 20 jaar.

De onderzoekers concluderen uit de studie dus dat ongezonde, onbewuste keuzes op het gebied van voeding en weinig bewegen, schadelijker is dan roken. Terwijl van roken bekend is dat dit het leven met gemiddeld 10 jaar verkort.

Lees hier zelf het onderzoek (engelstalig)

jama

Facebook

Manuka honing wordt geproduceerd door bijen die hun voeding halen uit de nectar van Manukastruik, welke alleen voor...

Manuka honing wordt geproduceerd door bijen die hun voeding halen uit de nectar van Manukastruik, welke alleen voorkomt in Australië en Nieuw-Zeeland. De populariteit van Manukahoning word steeds groter. En dat is niet zo verwonderlijk, Manukahoning blijkt namelijk een enorm krachtige antibacteriële werking te hebben, veel krachtiger dan alle andere beschikbare antibiotica. Hoe zit dat dan precies? Een team van wetenschappers heeft onderzocht hoe Manuka inwerkt op de drie typen bacteriën die meestal een wondinfectie veroorzaken, waaronder de beruchte antibioticaresistente MRSA. De honing zou de groei van bacteriën op verschillende manieren kunnen verstoren waardoor de bacteriën weer gevoelig kunnen worden voor antibiotica. Doorslaggevend daarbij is dat Manukahoning de hechting van bacteriën aan weefsel blijkt te verhinderen, een essentiële stap in het infectieproces. Bovendien blokkeert het de vorming van zogeheten biofilms, een laagje dat bacteriën tegen antibiotica beschermt waardoor ze hardnekkige chronische infecties kunnen veroorzaken. Dr Dee Carter van de Universiteit van Sydney’s School of Moleculaire en Microbiële Biowetenschappen legt uit dat antibiotica niet alleen een korte houdbaarheid heeft, maar dat de bacteriën waarvoor de antibiotica wordt ingezet snel resistent worden, waardoor de antibiotica uiteindelijk nutteloos worden. Uit onderzoek bleek dat Manuka honing bijna alle bacteriën en pathogeen waarop het werd getest doodde. In tegenstelling tot alle antibiotica op de huidige markt kon geen van de geteste bacteriën de honing behandeling overleven. Manuka honing kan dus de sleutel zijn tot de bestrijding van resistentie problemen, en daardoor duizenden levens over de hele wereld redden! Behalve deze fantastische werking heet Manukahoning nog meer goede eigenschappen. Het werkt ontstekingsremmend, het is een krachtig antioxidant, het zorgt voor een betere wondgenezing en het geeft je immuunsysteem een flinke oppepper. Manukahoning wordt nog steeds onderzocht en bestudeerd, dus we zullen ongetwijfeld nog veel meer te weten komen over de voordelen van deze unieke honing!...

X
- Enter Your Location -
- or -