Met een gezonde leefstijl kun je tot 23 jaar ouder worden

Met een gezonde leefstijl kun je tot 23 jaar ouder worden

Een gezonde leefstijl kan leiden tot en levensverlenging van wel 23 jaar!

Een omvangrijke Britse studie waarbij 1,2 miljoen Britten 50 jaar lang gevolgd werden, wijst uit dat een verantwoorde gezonde voeding, regelmatig natuurlijk bewegen, niet te veel alcohol drinken en niet roken, leidt tot een langer leven.

Door deze keuzes kunnen ruim 80% van de meest voorkomende chronische aandoeningen als hart- en vaatziekte, diabetes en een beroerte voorkomen worden. Het zijn aandoeningen die ieder op zich verantwoordelijk zijn voor een kortere levensduur. Een combinatie van deze aandoeningen kan er zelfs voor zorgen dat het leven nog korter zal zijn. Uit de studie is gebleken dat mannen van 60 jaar die twee van de genoemde aandoeningen hebben of gehad hebben, gemiddeld 12 jaar korter leven. Met drie aandoeningen was dit zelfs 14 jaar korter.

Bij vrouwen wijst deze studie uit dat twee aandoeningen verantwoordelijk waren voor 13 jaar, en drie aandoeningen zelfs voor 16 jaar korter leven. Mannen van in de veertig met drie van de genoemde aandoeningen leven gemiddeld 23 jaar korter en vrouwen in deze leeftijdscategorie 20 jaar.

De onderzoekers concluderen uit de studie dus dat ongezonde, onbewuste keuzes op het gebied van voeding en weinig bewegen, schadelijker is dan roken. Terwijl van roken bekend is dat dit het leven met gemiddeld 10 jaar verkort.

Lees hier zelf het onderzoek (engelstalig)

jama

Facebook

Nederlanders slapen vaak genoeg, maar niet goed! We slapen over het algemeen lang genoeg, maar dat betekent nog ni...

Nederlanders slapen vaak genoeg, maar niet goed! We slapen over het algemeen lang genoeg, maar dat betekent nog niet dat we ook goed slapen. Uit onderzoek in opdracht van de Hersenstichting blijkt dat veel Nederlanders, vooral vrouwen, slaapproblemen hebben. Ongeveer 90 procent slaapt binnen de aanbevolen duur van zeven tot negen uur voor volwassenen. Vrouwen slapen iets langer dan mannen, maar wel een stuk slechter: ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen. Er zijn drie belangrijke slaapproblemen: moeilijk in slaap komen (duurt langer dan een half uur), moeite met doorslapen en vroeg wakker worden. Vrouwen doen het slechter dan mannen. Ruim 1 op de 5 mensen van 41 tot 66 jaar wordt te vroeg wakker (24 procent van de vrouwen, tegen 17,6 procent van de mannen). Met name vrouwen vallen na nachtelijk wakker worden weer moeilijk in slaap. Vrouwen komen bovendien veel moeilijker in slaap dan mannen. Goede slaap is niet alleen belangrijk om goed te functioneren, maar ook om gezondheidsschade te voorkomen. Chronisch slecht slapen kan leiden tot allerlei ziektes en aandoeningen. Bron: nu.nl Met welk cijfer zou jij jouw nachtrust beoordelen? Val je makkelijk in slaap, of lig je nog lang te piekeren? Wordt je vaak wakker, of slaap je aan één stuk door? En als je wakker wordt ’s morgens; ben je dan uitgerust, of draai je liever nog eens om? De Longevity Coaches van LifeStyle Coaching Nederland zijn er ook om jouw nachtrust te optimaliseren. Kijk op https://lscnl.org/leden/ voor een coach bij jou in de buurt....

Spring naar toolbar